fbpx

DE REDEN WAAROM COLA DRINKEN HELPT TEGEN BUIKPIJN


Op internet zijn heel wat ‘life hacks’ te vinden. Tips waarmee je met simpele huis, tuin en keukenartikelen veel voorkomende problemen kunt voorkomen. Iedereen kent wel zo’n tip. En anders moet je jouw (groot) moeder even bellen. Grote kans dat je dan een hele lading aan tips meekrijgt. Een lifehack die bij veel mensen bekend is: dat je cola moet drinken bij buikklachten. In dit artikel kom je erachter waarom deze life hack zeker werkt. Maar of je daarna nog trek hebt in je blikje cola is niet met zekerheid te zeggen…

Coca cola
Coca Cola is misschien wel werelds beroemdste frisdrank. Van Amerika tot Azië en van Noorwegen tot Zuid – Afrika is het te koop. Alleen in Cuba en Noord – Korea is het van oudsher Amerikaanse drankje niet te vinden. Verder hebben veel landen wel een Coca Cola fabriek en een eigen hoofdkantoor. In Nederland kun je ook overal aan het blikje fris komen. In supermarkten, tankstations en op veel evenementen is Coca cola leverancier. Op veel grote sportevenementen zijn ze hoofdsponsor. Het maakt dat zij een flink aandeel hebben in de frisdrankenmarkt.

De lifehack
Voor zover een stukje geschiedenis over het rode blikje met witte letters. We gaan verder met de lifehack. Want hoe kan cola nou helpen tegen buikpijn? Het komt in ieder geval niet door de cafeïne in de cola. Cafeïne heeft wel wat uitwerkingen op je lichaam. Zo wordt je alerter, verwijden je pupillen en stijgt je bloeddruk. Maar tegen buikpijn werkt het niet. Sterker nog: teveel cafeïne kan zelfs tot leiden tot maagkrampen en diarree. Ook die 10 theelepels suiker die in een blikje cola terug te vinden zijn zullen niet goed zijn voor je buik. En waarom werkt deze life hacks alleen bij reguliere cola en niet bij de cola light, cola zero of cola stevia variant?

Het geheim zit hem in de hoge hoeveelheid Fosforzuur die in een blikje cola zit. Op het blikje cola wordt Fosforzuur ook wel eens aangeven met het E-nummer 338. Fosforzuur is een zuur die in de cola wordt gedaan om de maag functie tijdelijk stil te leggen. Dit doen ze omdat je lichaam helemaal niet in staat is om zoveel suiker in 1 keer te kunnen verwerken. Als er geen Fosforzuur in je cola zal zitten zal je namelijk direct gaan overgeven van al dat suiker. Op zo’n manier maak je natuurlijk geen omzet van miljarden euro’s. Vandaar dat je op deze manier een beetje om de tuin wordt geleid.

Opmerkelijk
Waarschijnlijk begrijp je wel dat dit geen gezonde gang van zaken is. Maar waar veel producten zoals vlees, sigaretten en alcohol in de media steeds meer onder vuur liggen ontspringt frisdrank de dans voor een groot gedeelte. Dat er in een blikje cola bijna 2 keer zoveel suiker zit dan dagelijks wordt geadviseerd om gezondheidsproblemen te voorkomen hoor je bijvoorbeeld niemand over. Waar uitingen van sigarettenmerken overal in de wereld uit het straatbeeld moeten verdwijnen mag Coca cola nog steeds trotse hoofdsponsor zijn van de Olympische spelen. Al 92 jaar gaan Cola Cola en sporten ‘hand in hand’. Dit terwijl het lichaam niet eens al het suiker uit het blikje in 1 keer kan gebruiken als energie en dus een deel van de suiker opslaat als vet in het lichaam. Dat is op zijn minst opmerkelijk te noemen.

Dit was een artikel van Jouw Online Personal Trainer. Heb je vragen over het artikel of wil je begeleid worden in een traject? Kijk op onze website en zie wat de mogelijkheden voor jou zijn. Vraag jij je af of online personal training wat voor jou is? Lees hier ons artikel: waarom je getraind moet worden door een Online Personal Trainer

Blijf op de hoogte van de nieuwste video’s en artikelen en volg ons op Facebook en Instagram. Geen Facebook of Instagram? Geen probleem! schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang al het laatste nieuws direct in je mailbox.

Close Menu