fbpx

WAAROM JE GETRAIND MOET WORDEN DOOR EEN ONLINE PERSONAL TRAINER


In eerste instantie zul jij je misschien wel afvragen wat iemand aan de andere kant van de internetverbinding voor invloed kan hebben op jouw doelen. Want moet er niet iemand naast je staan om je tot het uiterste te pushen? Het liefst zo hard schreeuwend dat je trommelvliezen net zo flink belast worden als de spiervezels in je lichaam. Want zo werkt het op TV toch ook?

Natuurlijk lees je dit artikel op een Online Personal Trainer pagina. En ik hoor je al denken: ‘oh weer zo slager die zijn eigen vlees keurt’. Toch zijn er vele voordelen van Online Personal training. Want net zoals de slager overtuigd is dat er vlees aan de man gebracht moet worden zien wij in dat er meerdere wegen zijn om je doelen te bereiken. Het is maar net wie je bent en wat je er voor over hebt. Hieronder geven we je 6 redenen om de ‘ouderwetse’ Personal Trainer eens te verruilen voor een online variant.

#1. Kostenbesparend
Wij Hollanders houden van geld besparen. Je kunt je euro immers maar 1 keer uitgeven. Als je beseft dat een trainer die naast je staat gemiddeld zo’n €50 per uur kost is dat een flinke kostenpost aan het einde van maand. Zeker als je ze vaker dan 1x in de week wilt kunnen benaderen. Voor hetzelfde bedrag ben je online al voor een maand gedekt. Hierdoor heb je dezelfde kennis en expertise in huis gehaald voor een stuk minder geld. Kun je al het bespaarde geld mooi gebruiken voor andere (actieve) activiteiten. Verbruik je nog eens extra calorieën ook. Win : win situatie dus.

#2 Een stok achter de deur
Voordat je begint aan een traject heb je waarschijnlijk al goed over nagedacht over je doelen. Je hebt de voordelen en nadelen om een traject te starten tegen elkaar afgewogen en hebt de moed om te starten. Als je eenmaal bezig bent wil je natuurlijk niet meer falen. Je bent dus extra gemotiveerd om het programma goed te volbrengen. En aan het eind van de rit sta waar je wilt staan. Het was het allemaal waard geweest!

#3. Vrije planningsmogelijkheid
Je agenda moet je al zo vaak tevoorschijn toveren. Als je een huis, baan en gezin hebt te onderhouden is het al bijna onmogelijk om wat tijd voor jezelf te vinden. En heb je eindelijk wat ruimte is er een kans dat je personal trainer volgeboekt is. Mag je om 2200uur nog eens op komen draven. Voor een Online Personal Trainer maakt het niet veel uit op welk moment van de dag je gaat trainen. Hierdoor ben je een stuk flexibeler en blijf je de baas over je eigen planning. Natuurlijk moet je jezelf wel aan een schema houden.

#4. Hoe effectief zijn die nieuwe bewegingen die je wekelijks krijgt voorgeschoteld?
Een Personal trainer is creatief. Zo creatief dat hij je wekelijks weer met nieuwe snufjes en bewegingen in aanraking laat komen. Zo laat hij zien dat hij je spieren op allerlei manieren kan laten functioneren. Daar wordt je sterk en fit van. Helaas, zo werkt het lichaam niet. Van elke week andere oefeningen doen wordt je misschien heel vaardig maar gespierd word je er niet van. Sterker nog: je lichaam gedijd het beste onder een periode hetzelfde te doen. Hiermee stimuleer je het ‘overload’ trainingsprincipe. Natuurlijk is variatie goed. Maar elke 4 tot 6 weken een ander krachtschema is prima. Voor duursporters mag een schema in sommige gevallen nog wat langer duren.

#5. Zelfstandigheid vergroten
Natuurlijk is het fijn als er voor je gedacht wordt. Zo heb je geen kopzorgen en kun je jezelf volledig richten op het verlossen van al je energie. Maar zolang die lieve trainer  naast je alles voor je blijft doen wordt het lastig om zelf een essentieel onderdeel van je eigen proces te worden. Natuurlijk zal je Personal Trainer je wat dingen vertellen. Maar zijn belang om continu bij hem terug te komen zal zo maar eens nog belangrijker kunnen zijn. Hierdoor zal hij wat informatie achter houden. Als je voor een Online Personal Trainer kiest zul je zelf wat dingen moeten noteren. Hierdoor kun je ook je eigen progressie in allerlei vlakken terug zien. Daarnaast zul je zelf ook naar bewegingen op internet moeten kijken om te zien hoe ze correct worden uitgevoerd. Hierdoor zul je dus meer theorie van je favoriete sport oppakken.  Leuk, leerzaam en motiverend!

#6. Alle informatie die je krijgt is altijd opvraagbaar.
Je Personal trainer geeft je natuurlijk wel oprechte informatie. Alleen het tijdslot dat je trainer voor zijn kennisoverdracht kiest is niet ideaal. Sommige doen dit voor je training. Een goede keuze omdat je dan nog genoeg concentratie hebt. Maar hoeveel procent van die informatie houd je vast na een uur flink beulen in de gewichten? Kun je nagaan wat je er de volgende dag nog van weet. Oké, dan doen we dit toch na de training? Misschien is dat ook niet het meest handige tijdstip. Direct na het sporten informatie verkrijgen, terwijl je echt even uit moet puffen van die workout, lijkt mij niet altijd even wenselijk. Nou je voelt het al aankomen. Alle informatie die je met je Online Personal Trainer gedeeld krijgt staat ergens opgeslagen. Dus weet je het even niet meer? Scroll even door het WhatsApp gesprek heen of zoek jouw Online Personal Trainer op in het zoekscherm van je mailbox en je hebt zo al je antwoorden weer gevonden.

Dit was een artikel van Jouw Online Personal Trainer. Heb je vragen over het artikel of wil je begeleid worden in een traject? Kijk op onze website en zie wat de mogelijkheden voor jou zijn.
Blijf op de hoogte van de nieuwste video’s en artikelen en volg ons op Facebook en Instagram. Geen Facebook of Instagram? Geen probleem! schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang al het laatste nieuws direct in je mailbox.There is 7 comments

Comments are closed.

Close Menu